Newbornfotograaf Son en Breugel

Kijkje bij een newbornfotograaf in Son en Breugel

Vandaag neem ik je mee in het leven van een newbornfotograaf uit Son en Breugel, Eindhoven en omstreken. Nu mijn verhuizing een feit is. De fotostudio is ingericht. Ben ik helemaal klaar voor de wereld van de newbornfotografie.

Newborn fotograaf Eindhoven Cynthia Vonk

Geposeerde newborn foto’s

Als Newbornfotograaf uit Son en Breugel en Eindhoven heb ik het geluk dat ik mag werken met pasgeboren baby’s. Het fotograferen van newborns is mijn specialiteit. Maar ik heb besloten er een nieuwe draai aan te geven. Naast het fotograferen van een newborn in zijn eigen omgeving. Dat is heerlijk bij jullie thuis zonder props met jullie huis als achtergrond. Ben ik nu ook aan de slag gegaan met newborn fine-art. Het poseren van baby’s op een beanbag. Als fine art fotograaf let ik op alle details. Liggen de handjes mooi? Ligt de baby in een mooie houding? Is de belichting op de goede plek? Allemaal dingen om rekening mee te houden. Mijn materialen bestel ik bij newborn prop winkels. Denk aan Handmade by sofie.  Of een andere favoriete winkel van mij is de backdropshop. Je kan daar dan ook uren rondsnuffelen om mooie materialen uit te zoeken. 

 

newbornfotograaf Son en Breugel Cynthia Vonk

Wraps en props voor jouw newborn

Tijdens een geposeerde newbornshoot gebruik ik allerlei verschillende props. Je kunt hierbij denken aan mandjes, mutsjes, kleertje en wraps. Daarnaast maak ik gebruik van verschillende achtergronden en layers om alles mooi aan te kleden. Maar wat is nu eigenlijk een wrap en wat doe je er mee. Een wrap is eigenlijk niets meer dan een lang stuk stof. Kleine baby’s vinden het heerlijk om geborgenheid te hebben. Vaak worden pasgeboren baby’s voor het slapen gaan ingebakerd. Dit geeft ze een veilig en vertrouwd gevoel. Met wrappen gebeurd eigenlijk precies hetzelfde. Met een lang stuk stof maak ik een coconnetje voor de baby. Het voelt dan veilig en vertrouwd aan en helpt de baby lekker te slapen. Ondertussen kan ik dan snel een aantal mooie foto’s maken. 

newbornfotograaf Nuenen
Newbornfotograaf Nuenen Cynthia Vonk

Kleine voetjes! De zwak van iedere newbornfotograaf.

Zijn ze niet om op te eten! Heerlijk om al die kleine teentjes te kunnen tellen. Tijdens de schoot maak ik altijd foto’s van kleine details als voetjes en handje. Een mooie close up van het gezicht zit ook standaard bij mij in mijn fotografie planning. 

Newbornfotograaf Nuenen Cynthia Vonk
newbornfotograaf Son en Breugel

Wat is het meest belagrijke vind tijdens een shoot is dat de baby zich op zijn gemak voelt. Heeft een baby honger dan krijgt de baby eten. Is er de behoefte aan een knuffel of een troost moment dan kan dat altijd! Voor mij weer een mooie gelegenheid om even met die lieve baby’s te mogen knuffelen. Want zeg nou zelf ze worden zo snel groot.

In mijn volgende blog vertel ik meer over het leven van een newborn fotograaf. Ben jij al een beetje nieuwschierig geworden? Neem dan alvast een kijkje in mijn portfolio of downlad mijn newborngids. 

Wil je meer informatie mag je mij altijd bellen of mailen!

Newbornfotograaf Veghel Cynthia Vonk
Newbornfotograaf Veghel Cynthia Vonk
Newbornfotograaf Veghel Cynthia Vonk